Advertiment, el nostre lloc web pot no mostrar-se o funcionar correctament en el seu navegador.
Et recomanem que ho actualitzis, si pots.

Actualitzar el meu navegador
No vull o no puc actualitzar el meu navegador
BackBackMenuCloseTancaPlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

Video Instan Café - Cinema

El primer videoclub d'Espanya, a Barcelona, es reinventa en un centre de reunió entre la indústria i els cinèfils ¿Col·labores?

Sobre el projecte

Moltes gràcies a tots els que ho heu fet possible.

Si has descobert aquest projecte tard, segueix-nos a xarxes i sabràs quan ens traslladem al nou Vídeo Instan.

Pàgina webFacebookInstagramTwitterYoutube

_____________________

Video Instan és el primer videoclub que va obrir a Espanya, a Barcelona, fa 38 anys. La nostra trajectòria ens ha fet convertir-nos en lloc de referència cultural a la ciutat. Tenim l’arxiu més extens d’Espanya amb 44.300 referències en títols de lloguer. 8000 d’elles encara en VHS, ja que no s’han editat en DVD; autèntiques joies que ens fan ser un lloc únic. Diuen de nosaltres que…el que no es trobi a Video Instan, és que no està.

Durant els últims anys, la indústria ha canviat molt amb l’aparició de les plataformes de lloguer online. Més enllà d’això, sabem que la nostra experiència i els coneixements adquirits al llarg dels anys són un valor afegit que no es trova en cap altre lloc. A més, promovem la cultura i el cinema a travès de les trobades amb directors/es, equip artístic, equip tècnic, de les produccions més rellevants de la producción catalana i espanyola, que organitzem juntament amb el llençament de les pel·lícules en DVD y BluRay.

Al setembre de 2017 va arribar la notícia que sabiem que arribaria. El contracte del local finalitzava i el lloguer pujava el triple. En aquell moment ens va caure el món damunt…

La Vanguardia 17/12/2017

Després de tota una vida dedicada a Video Instan, 38 anys de records, emocions, històries amb els clients, i de sobreviure en un moment en el que la majoria del cinema es consumeix en format digital, ens prenem un moment per a respirar i escriure les opcions a un paper.

La opció més ambiciosa i arriscada, però la més clara des del principi, va ser crèixer i millorar amb un nou Video Instan. Estàvem decidits (sobretot jo, Aurora), i ens vam posar en marxa sense perdre ni un minut!

El nou Video Instan és un centre cultural de reunió entre la indústria i els cinèfils, on a més de totes les referències en pel·lícules, trobaràs un cinema i una cafeteria. Neix de la necessitat d’un canvi, de que la nostra oferta arribi a més gent, de reinventar-se i de continuar treballant per a que Video Instan sigui un lloc de trobada entre amants del cinema i creadors.

El Videoclub:conservarem totes les nostres pel·lícules (44.300) i les portarem al nou local, on continuarem llogant i venent DVD i BluRay, i a més:

El Cinema: La sala dispondrà de 32 butaques i la idea és involucrar els nostres clients perque puguin escollir quin tipus de pel·lícules es projecten i la temática dels cicles que es programin. Sense oblidar mai l’actualitat cinematogràfica. Exhibirem pel·lícules a diari i per a totes les edats i gustos. Durant la semana ens agradaría projectar cinema independent, aquelles pel·lícules que a les grans sales están una semana o ni arriben a estrenar-s’hi, i els caps de semana pensem enfocar-ho cap al cinema infantil o familiar.

La Cafeteria: Un lloc on fer una parada rodejat de cinema abans o després d’haver escollit les teves pel·lícules. Farem una cafeteria acollidora integrada amb el videoclub, un lloc on prendre un bon cafè, un te amb un pastís casolà o un entrepà deliciós. Aquest espai únic a la ciutat esdevindrà un nexe d'unió entre Video Instan, el públic i els cineastes.

Plànol del nou Video Instan Café-Cinema​

L'inici d'aquesta aventura va ser il·lusionant. Al rebre els primers pressupostos ens vam adonar que el projecte podia fer-se realitat, però també que nosaltres no podiem portar-ho a terme en solitari.

Les mostres d'afecte rebudes dia rere dia i el suport incondicional dels clients de tota la vida i dels nous que ens descobreixen ens fan pensar que hem près la decisió correcta. Durant els darrers anys hi han hagut èpoques veritablement difícils, però els ànims de la gent han estat sempre al nostre costat. ¡Aurora, aguanta, resisteix i lluita! Un lloc tan emblemàtic i amb aquest patrimoni cultural cinematogràfic no pot ni ha de desaparèixer!

Per a que Video Instan Café - Cinema esdevingui una realitat us necessitem. Jo mateixa he invertit en ell, però no és suficient. Hi havien diverses opciones de financiació, però el crowdfunding és sense dubte la opció més interessant per a mantenir la independència i que vosaltres, els que feu que Video Instan tingui sentit, pugueu participar, sigui quina sigui la vostra aportació.

Hem aprofitat aquesta gran oportunitat per a contactar amb moltes persones de la indústria que volen que Video Instan segueixi existint i, que volen conèixer el nou Video Instan Café-Cinema, i han aportat un munt de coses guais que us oferim a les recompenses.

Aquí tens una mostra d'algunes de les recompenses que hem creat. Escull de la columna de la dreta la que prefereixis. ¡Cada contribució compte! Per veure TOTES les recompenses que hem preparat per a vosaltres a través del teu telèfon mòbil, has de dirigir-te a l'inici del projecte i seleccionar l'apartat RECOMPENSES, des d'allà també podràs aportar al projecte seleccionant la recompensa que més t'agradi.

Aquí tens el llistat de tots els directors i directores que col·laboren i obren els seus sets de rodatge... només hi ha 5 recompenses de cadascú d'ells així que no et distreguis... 3, 2, 1, acció!

 • Marc Crehuet, director de ‘El rei Borni’
 • Dani de la Orden, director de ‘Barcelona, nit d'estiu’ i ‘Barcelona, nit d'hivern’, o ‘El Pregó’
 • Carlos Marqués Marcet, director de ‘10.000Kms’ i ‘Terra Ferma’
 • Marcel Barrena, director de ‘100 metres’ i ‘Món Petit’
 • Eduard Cortés, director de ‘Merlí’ i ‘Cerca de tu casa’
 • Manuela Burló Moreno, directora de ‘Rumbos’, ‘Cómo sobrevivir a una despedida’ i el curtmetratge ‘Pipes’ (que us recomanem moltíssim)
 • Nely Reguera, directora de ‘Maria i los demás’

(A la columna de la dreta pots veure les que queden disponibles i a on serà el rodatge)

Si prefereixes descobrir els detalls inèdits... no et pots perdre la projecció privada amb col·loqui. Els actors i directors que han ofert una trobada íntima (màxim 30 persones) amb els mecenes amb col·loqui posterior, són:  

 • Carlos Marqués Marcet i David Verdaguer, els mecenes escollireu entre ‘Terra Ferma’ o ‘10.000 Kms’
 • Alain Hernández, els mecenes escollireu la pel·lícula
 • Nely Reguera de ‘Maria y los demás’

El finançament és per adequar el local a les noves necessitats. El local és diàfan i el sòl per exemple es pot aprofitar, però cal fer la instal·lació elèctrica i aire condicionat nous en tot el local. El local té 320 metres quadrats, al ser tan gran la despesa és major. Pel Videoclub hem de construir un bany i pintar, i intentarem reciclar totes les prestatgeries que puguem. La cafeteria requereix dos banys més, el aparador per exposar els productes i mobiliari bàsic. Finalment tenim el cinema que és el més costós en tots els nivells: equip tècnic, instal·lació, butaques, desnivell del sòl, insonorització.. Però entre tots ho aconseguirem!

PRIMERA FASE (VIDEOCLUB)

 • Instal·lació elèctrica + instal·lació d'aire acondicionat homologades segons la llei vigent.
 • Habilitar el local (pintura, portes, lavabos, mobles*)

* Els mobles per la part del videoclub els reciclarem, portant-nos els que puguem i fent-hi una petita restauració, ja que tenen quasi 40 anys i precisen un aire de modernitat sense perdre el toc clàssic.

SEGONA FASE (SALA DE CINEMA)

 • Insonorització de la sala
 • Instal·lació de tarima de fusta, projector, pantalla i equip de so
 • Butaques

TERCERA FASE (CAFETERIA)

 • Construcció de l'aparador
 • Mobiliari imprescindible (taules, cadires, vaixella)
 • Electrodomèstics (cafetera, nevera)

El projecte ja es troba a l'Ajuntament i esperem començar les obres la darrera setmana d'abril. Ens agradaria instal·lar-nos al juny com a molt tard. Quan tinguem dates més concretes i les obres avancin us informarem a la secció de notícies.

AGRAÏMENTS I COL·LABORADORS

Volem agrair a tots els actors i directors que han donat suport a aquest projecte de mil formes però totes importants: Carlos Marques Marcet, David Verdaguer, Alain Hernandez, Nelly Reguera, Jose Luis Guerin, Marc Crehuet, Dani de la Orden, Marcel Barrena, Carlos Marques, Eduard Cortés, Manuela Burdo Moreno, Pedro Almodóvar, i molts més ..

I a les escoles, institucions, organitzacions del sector del cinema que ens acompanyen:

Video Instan neix de l'amor pel cinema de dos somiadors, el meu pare i la meva mare. Ells m'expliquen que llogaven pel·lícules en Super 8 a una tenda que hi havia a La Rambla, però que quan va sortir el reproductor domèstic, el VHS, no hi havia cap lloc per llogar pel·lícules. Jo tenia uns 4 anys aleshores, i el meu pare unes quantes tendes de fotocòpies a diferents barris de Barcelona. A la fi, amb ganes de poder disfrutar del cinema, van fer un viatge a Londres i Paris, on ja existien els videoclubs, per aprendre el model de negoci, el tipus de pel·lícules que hi havien, com estaven col·locades... I així va nèixer Video Instan l'any 1980.

Jenaro, fundador de Video Instan

Jo sóc l'Aurora Depares i porto treballant en el negoci familiar des dels 16 anys. Abans passava aquí hores i hores els caps de setmana, mirant les prestatgeries, escollint pel·lícules i volent ser major per poder treballar aqui com les més de 20 persones que treballaven en aquell moment. És cert que vaig començar a estudiar dret, però el tracte amb el públic, conèixer gent i veure pel·lícules m'atreia massa i finalment vaig deixar la carrera i em vaig dedicar a aprendre a coordinar un equip i dirigir la tenda. L'única formació que tinc en aquest sentit és la que el meu pare em va donar i els anys d'experiència. Aquesta experiència és la que fa que ara em llenci amb aquest projecte i que, en ocasions, hagi treballat com a gestora cultural organitzant cicles per a altres entitats i participant de forma activa la vida cultural de la ciutat.

Però Video Instan és molt més, totes les persones que han passat per aqui i que continuen al peu del canó i donant-ho tot per a que Video Instan continuï amb les portes obertes i com a espai de referència cultural a Barcelona.

Página web

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube